SISU Lärgruppstimmar

Så fort ni ses minst tre stycken klubbmedlemmar i minst 45 minuter och mötet har med vårt klubbarbete att göra så ska ni skicka:
Datum, namn och tid till vår mailadress: This is a mailto link
Vi har personer som sen redovisar dessa timmar till SISU och vi får pengar från dem som vi kan använda till utbildningar, kurslitteratur mm.
Vid frågor kan du kontakta styrelsen!
SISU Idrottsutbildarna

SISU Idrottsutbildarna står för Svensk Idrotts Studie- och utbildningsorganisation. Vår viktigaste uppgift är att stödja idrottsföreningar i utbildnings- och utvecklingsfrågor. Samarbetet mellan föreningen och SISU Idrottsutbildarna utgår från föreningens behov och önskemål. En av de främsta arbetsmetoderna är lärgruppen.

SISU Idrottsutbildarna som resurs i föreningen

Har du och din förening upptäckt vilken resurs SISU Idrottsutbildarna kan vara i er utbildningsverksamhet och föreningsutveckling? Vi vet att ni har mycket bra verksamhet på gång ute i era föreningar och många gånger handlar det bara om att skaffa sig rutiner på att anmäla, lärgrupper, kurser och arrangemang till oss på SISU Idrottsutbildarna.

Arbetet i en förenings kommittéer och grupper handlar ofta om organisation, ansvar, arbetsfördelning, mål, visioner, handlingsplan och utbildning. Detta arbete kan man lägga upp i form av en lärgrupp.

För att en grupp skall räknas som lärgrupp skall den bestå av minst 3 personer och pågå i minst 45 minuter. Så fort minst 3 personer träffas för att utveckla sig själva och/eller verksamheten så kallar vi detta en lärgrupp.

Metodiken är självlärande grupper, där initiativ och planering görs gemensamt av varje grupp. Varje redovisad lärgruppstimme ger föreningen ett utvecklingsbidrag på:

35 kr/utbildningstimme (utbildning för ledare)

20 kr/utbildningtimme (aktivutbildning)

Uppdaterad: 2014-03-13 06:37