Hoppa till sidans innehåll

Österåkerskavlen 2017


Den 23 september 2017 arrangerades den 50:e Österåkerskavlen och OK Österåkers medeldistans. År 1968 arrangerades den första Österåkerskavlen.

Tävlingen avgjordes vid Gumrarö ca 7 km nordost om Åkersberga. Terrängen var typisk Roslagsterräng med mestadels god sikt tack vare gallring för ett antal år sedan. Bitvis var dock löpbarheten relativt nedsatt på grund av en kombination av undervegetation/gräs i dalgångar och gallringsrester. Kuperingen var måttlig men med ett antal krävande mindre höjdpartier som var detaljerade och hade branta sluttningar. För de yngre orienterarna bestod planbilden av ett glest stignät som förstärktes med två konstgjorda stigar. En uttorkad bäck hade förstärkts med blå snitsel på 1,5-2 meters höjd.

Det var 103 lag som tävlande i stafetten! Segrare i stafetten var följande: D15-20 Attunda OK/Haninge SOK, H15-20 Katrineholms OK/OK Hammaren, D14 OK Ravinen, H14 IF Thor, D12 Attunda OK, H12 OK Linné, Inskolning Täby OK. Stort grattis till dem.

På medeldistansen var det 402 personer sprang. I medeldistansen blev det delad seger i D21 mellan Maria Von Schmalensée, Attunda OK, och Tina Junegard, Tullinge SK. I H21 var det Leonas Mockunas, Hellas Orientering, som knep första platsen.

Länkar Österåkerskavlen:

PM

Resultat

Eventor

Länkar Meddeldistansen:

PM

Resultat

Eventor

 

Artikel i tidningen Åkersberga Kanalen

Inbjudan

 

Österåkerskavlen har en egen facebooksida där du kan följa tävlingen i bilder och text.

Stort tack till alla som deltog i Österåkerskalven och medeldistansen 2017!

Varmt välkomna nästa år!

Välkomna till Österåkerskavlen

 

Glädje Spänning och Mersmak!

 

Uppdaterad: 26 SEP 2017 13:47 Skribent: Isabelle Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

Tävlingsanmälan - Eventor

EventorBanner178x42

Postadress:
OK Österåker - Orientering
Box 447
18426 Åkersberga

Besöksadress:
Malvavägen 42
18435 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info