Hittaut

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Ta chansen att hitta nya smultronställen i Österåker. I år finns checkpoints i Norrö, Runö, Åkersberga centrum, Margretelund och Domarudden. Skapa ett hittautkonto och läs mer om hur hittaut fungerar.

Hittaut i Österåkers kommun är aktivt från den 8 maj. Du besöker utplacerade checkpoints med hjälp av papperskarta eller en app i telefonen. Nya checkpoints tillkommer under året och vissa kan pausas elller inaktiveras. Detta görs t.ex. i syfte att skydda ömtåliga platser och varelser under känsliga perioder. Fördelen med att använda kartan i appen, är att den alltså visar det gällande läget om aktiva checkpoints. Mer information och aktuella nyheter om just Österåkers Hittaut finner du här.

Papperskartan kan du bl.a. hämta här:

Kommunhuset, Alcea; Hackstavägen 22
OKÖ klubbstuga; Malvavägen 42
Österåkers bibliotek; Storängstorget 4
Smilebutiken; Sågvägen 2
Åkersbro & CO; Garnsviksvägen 2
Friskis & svettis; Storängstorget 26

När du tagit alla checkpoints och registrerat dessa på hemsida eller app, rekommenderar vi att du testar det lite mer utmanande Naturpasset som i år genomförs i terrängen vid Domarudden och Garnsviken.

Om du har frågor om Hittaut eller vill rapportera något, kontakta osteraker@hittaut.nu 

Lycka till!