Hoppa till sidans innehåll

Om tävling


Anmälan

Anmälan till tävling görs som regel ca en till två veckor innan tävlingsdagen i anmälningssystemet "Eventor". Läs hur du gör under fliken Tävling.

 

I Tävlingsprogrammet här till vänster ser du vilka tävlingar som vi prioriterar och det går också bra att titta på http://eventor.orientering.se/Events.

Normalt så används ett stämplingssystem som heter Sportident (SI). Om du inte har en löparbricka för detta så måste du hyra en sådan. Hyran för pinnen betalar du själv och du ansvarar också för att pinnen återlämnas till arrangören.

Om du uteblir från en tävling som du anmält dig till så får du själv betala anmälningsavgiften.

 

Tävlingsklasser för ungdomar (se även info under Träning)

 

Klass Färg Beskrivning/banlängd

H/D 10

H/D 12 K

Vit Ledstångsorientering, det vill säga vägar, stigar, kraftledningar, gärdes-/ängskanter. Kontrollen sitter ibland vid sidan av ledstängerna. Ibland så går banan så att man genar/sneddar över ett öppet område.
Banlängd ca 2-2,5 Km.

H/D 12

H/D 14 K

Gul Lite svårare ledstångsorientering, gena/snedda mellan ledstänger. Kontrollen kan sitta mellan 50 –100 m vid sidan av ledstängerna. Ibland så ingår lätt/grov kurvbildsorientering.
Banlängd ca 2,5-3 Km.

H/D 14

H/D 16 K

Orange Orientering utanför ledstängerna mot uppfångande föremål. Enkel kurvbilds-orientering. Vägvalsbedömning för längd, säkerhet, och var det går fortast att springa.
Banlängd ca 3,5-4,5 Km.
H/D 16 Violett Svårare kurvbildsorientering. Mer vägval och svårare kontrollpunkter
Banlängd ca 4,5-6 Km.
Inskolning Grön Ledstångsorientering, det vill säga vägar, stigar, kraftledningar, gärdes-/ängskanter. Kontrollen sitter på ledstängerna vid ledstångsbyte. Banan är snitslad på något sätt oftast med glada och ledsna gubbar. Glad gubbe om du springer rätt, ledsen gubbe om du springer fel.
Banlängd ca 2 Km.
U1 Grön Lika som inskolning men utan snitsel.
U2 Vit Lika som H/D 10
Banlängd 2-3 Km.
     


Starttid och avresa

Din startid för tävlingen hittar du i Eventors tävlingskalender. Om du inte kan göra detta så prata med någon av oss ungdomsledare så kan vi hjälpa dig. På samma ställe som du hittar startlistan hittar du även ett program (PM) för tävlingen. Där står var tävlingen går och hur man tar sig dit m.m.

Tävlingsdagen åker du antingen med din familj eller så kan du ordna plats i bil med någon klubbkompis som också är anmäld till tävlingen. Som förälder ser vi gärna att du följer med och tittar eller ännu bättre, själv prövar på en direktanmälningsbana.


Tävlingsplatsen ”TC”

När du kommer fram till TC så hittar du OK Österåker genom att leta efter vår vimpel som vi hänger upp för att alla OKÖ:are skall samlas på en och samma plats.


Till start

Starten ligger ofta en bit från själva TC. Avståndet till start står alltid att läsa i PM, vanligen så är det mellan 500 m till 2 km till start. Det är alltid skyltat och snitslat till start, Ibland finns fler startplatser och då är det snitslat med olika färger. Se till att du går till rätt start och att du ger dig iväg i tid. Man behöver minst 20 minuter för att ta sig till start om den ligger 1,5 km bort.  Fråga gärna någon annan i klubben om du känner dig osäker.

 

Efter loppet

När du går i mål så hjälper målfunktionärer dig tillrätta och talar om vad du skall göra. Läsa av löparbrickan, lämna ifrån dig kartan osv.

 

Dusch och ombyte

När du sprungit klart duschar man och byter om. Ibland så är det en bit att gå till duschen. Då är det snitslat precis som till start.


Mat och dryck

Efter duschen är det bra att äta och dricka. Det går oftast att köpa smörgåsar, korv, hamburgare m.m. i ”markan” eller så tar man med sig egen matsäck. Oftast så finns det även ett tält med sportförsäljning. Där kan man handla orienteringsskor, kompasser och andra orienteringssaker som annars kan vara svårt att få tag på i vanliga sportbutiker.


Hemresa

När vi är klara så åker vi hem. Hemma är vi igen oftast någon gång mellan 14:00 och 15:00.

 

Utrustning

  • Lämpliga skor, gärna orienteringsskor då du springer.
  • Heltäckande klädsel av typ lätta träningskläder, helst vår egen tävlingsdräkt. (Finns att köpa i stugan, prata med någon av våra ungdomsledare så hjälper vi till.)
  • Kompass.
  • Ryggsäck/väska med ombyteskläder och handduk. Tänk på kläder och skor/stövlar efter väder, särskilt vid regn och kyla.
  • Matsäck.

BUNG (Barn och Ungdom)

Kontakta gärna oss om du har frågor: 

This is a mailto link

 

Uppdaterad: 09 MAJ 2017 18:50 Skribent: Anette Lantz

Tävlingsanmälan - Eventor

EventorBanner178x42

Postadress:
OK Österåker - Orientering
Box 447
18426 Åkersberga

Besöksadress:
Malvavägen 42
18435 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info