Hoppa till sidans innehåll

Vad betyder färgerna?


Klassindelningen från och med 2011. Klicka här.

Från och med 2011 har svensk orientering fått en ny klassindelning på våra tävlingar. Fram till och med den 31 augusti 2011 kan arrangörer att välja att bjuda in till den nya eller den tidigare klassindelningen. Vilken som erbjuds anges i inbjudan.

Klassindelningen är ordnad efter ålder, kunskapsnivå och fysisk kapacitet. Sammanställningen nedan visar hur åldersindelningen ser ut, vilka olika klasser som finns inom respektive ålderskategori, preliminära banlängder, samt vilken kunskapsnivå man bör klara för respektive klass.

Kunskapsnivåerna symboliseras av färger som anger vilka tekniska orienteringskunskaper som fordras. Via länkarna i marginalen kan du söka dig fram till förklaringar och kartskisser som visar vad färgerna står för.

Klassindelningen avser medeldistans och långdistans som är de vanligaste distanserna. För fler distanser, samt för mer information om klassystemet, hänvisas till anvisningen TA 301 Tävling, klasser och deltagande, som hittas på sidan för Tävlingsregler och anvisningar.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Tävlingsanmälan - Eventor

EventorBanner178x42

Postadress:
OK Österåker - Orientering
Box 447
18426 Åkersberga

Besöksadress:
Malvavägen 42
18435 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info