Hoppa till sidans innehåll

OK Österåker - Orientering

Nyheter från OKÖ

2022-01-21
Sista dag att beställa är imorgon lördag 22/1!
 
2022-01-14
Ta del av årets första nyhetsbrev!
 
2021-10-15
Vi söker fortfarande några funktionärer till Natt-SM fredag 5 november!
 
2021-08-21
Klubbstugan 26/8 kl: 18.30
 
2021-05-24
Banläggningsprogram
 
2021-03-31
Natt-SM kan tyvärr inte genomföras fredagen den 16/4 som planerat. Orsaken är naturligtvis den rådande pandemin där FHM även denna vår ser en ökande smittspridning.
 
2021-03-08
Det finns nu möjlighet att beställa kläder. Observera dock att vi behöver ha ett minsta antal om 5 st av respektive plagg för att kunna få iväg beställning. Får vi inte det så...

Kalender

Kommande aktiviteter

 

 

Naturpasset 2021

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och innebär en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Naturpasset innebär en något större utmaning än Hittaut, men du tar ju kontrollerna i egen takt och kan välja hur många du ska ta vid respektive promenad/löprunda.

Om du gillar denna typ av utmaningar, då ska du definitivt bli medlem hos oss i OK Österåker! Här finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas och du får tillgång tlll massor av fina träningstillfällen runt om i vår vackra natur. Läs om medlemskap här.

I år erbjuder OK Österåker totalt 50 kontrollpunkter på två kartor i Domarudden och Garnsviken. Mapp med karta, informationsbrev och startkort finns att köpa i Domaruddens restaurang och hos ICA Skånsta. Försäljningspris 130 kr.

Kontrollerna sitter ute från 1 maj till 31 oktober.

Läs mer på www.naturpasset.se

Vid frågor eller rapport om saknad kontroll, kontakta Anette Lantz, This is a mailto link

Hittaut  2021

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Ta chansen att hitta nya smultronställen i Österåker. Skapa ett hittautkonto och läs mer om hur hittaut fungerar.

Hittaut i Österåkers kommun är aktivt från den 1 maj. Du besöker utplacerade checkpoints med hjälp av papperskarta eller en app i telefonen. Nya checkpoints tillkommer under året och vissa kan pausas elller inaktiveras. Detta görs t.ex. i syfte att skydda ömtåliga platser och varelser under känsliga perioder. Fördelen med att använda kartan i appen, är att den alltså visar det gällande läget om aktiva checkpoints. Mer information och aktuella nyheter om just Österåkers Hittaut finner du här.

Om du inte har fått papperskartan i brevlådan kan du hämta den i Alcea-huset eller på biblioteket.

När du tagit alla checkpoints och registrerat dessa på hemsida elller app, rekommenderar vi att du testar det lite mer utmanande Naturpasset som i år genomförs i terrängen vid Garnsviken och Domarudden.

Om du har frågor om Hittaut eller vill rapportera något, kontakta This is a mailto link 

Tävlingsanmälan - Eventor

EventorBanner178x42

Postadress:
OK Österåker - Orientering
Box 447
18426 Åkersberga

Besöksadress:
Malvavägen 42
18435 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info