Välkommen till oss i OK Österåker!

Kul att du vill veta mer om orientering och hur vi kan hjälpa dig eller dina barn in i sporten. Orientering är en idrott som ofta ger ett livslångt intresse och nästan garanterar en aktiv och hälsosam livsstil. Det är en sport för alla som älskar vara ute i naturen oberoende av väder, tränar hjärnan lika mycket som kroppen och som alla i familjen kan ha lika stor nytta av.

Vi tränar vanligtvis på torsdagar kl. 18.00 vid Hackstastugan eller på andra ställen runt om Åkersberga. Titta i Kalendern för mer information om varje tillfälle.

Skogskul (ca. 5-7 år)

Här upptäcker vi rörelseglädjen i skogen på ett lekfullt sätt och lär oss samtidigt orienteringens grunder.

Orienteringsskola

Yngre orienteringsskolan (ca. 8-10 år) och äldre orienteringsskolan (ca. 11-15 år). Här lär vi oss läsa karta, använda kompass och hitta snabbaste vägen genom skogen.

Ta med kompass till träningen. Under den mörka säsongen även pannlampa, samt en varm jacka att dra över dig efter träningen, för att inte bli nedkyld. Läs här för mer info om vilken utrustning som du behöver som orienterare.

Under de ljusa månaderna tränar vi orienteringsteknik på torsdagarna. Hela klubben tränar tillsammans, var och en på sin nivå. Banor och övningar av olika svårighetsgrad erbjuds.

Under de mörka månaderna satsar vi på fysträning. Oavsett väderlek har vi roligt tillsammans! Men se till att klä dig efter väder. De äldre barnen kan även delta på klubbens löpträningar tillsammans med ÅSK på tisdagar. Se Kalendern.

Har du viss orienteringsvana sedan tidigare - eller har med dig en erfaren vuxen - kan du vanligtvis hoppa in närsomhelst under året. Är du helt nybörjare är det bäst att komma med när vi har en nybörjarkurs. Hör gärna av dig med ditt namn och mejladress, så kontaktar vi dig när den kommer igång!

Vuxna måste räkna med att följa med sina barn på träningarna, åtminstone tills de är redo att springa själva i skogen. Som vuxen "skuggar" man sitt barn, dvs springer med/efter och är beredd att hjälpa när det behövs. Läs mer om att vara en orienteringsförälder.

Kostnad

Medlemskap i OK Österåker. Läs mer om medlemskap här
Det går bra att komma och prova på 3 ggr innan ni betalar avgiften.
 

Välkommen att höra av dig! info@okosteraker.se