Hoppa till sidans innehåll

OK Österåker - Orientering

Hittaut  2021

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Ta chansen att hitta nya smultronställen i Österåker. Skapa ett hittautkonto och läs mer om hur hittaut fungerar.

Hittaut i Österåkers kommun är aktivt från den 1 maj. Du besöker utplacerade checkpoints med hjälp av papperskarta eller en app i telefonen. Nya checkpoints tillkommer under året och vissa kan pausas elller inaktiveras. Detta görs t.ex. i syfte att skydda ömtåliga platser och varelser under känsliga perioder. Fördelen med att använda kartan i appen, är att den alltså visar det gällande läget om aktiva checkpoints. Mer information och aktuella nyheter om just Österåkers Hittaut finner du här.

Om du inte har fått papperskartan i brevlådan kan du hämta den i Alcea-huset eller på biblioteket.

När du tagit alla checkpoints och registrerat dessa på hemsida elller app, rekommenderar vi att du testar det lite mer utmanande Naturpasset som i år genomförs i terrängen vid Garnsviken och Domarudden.

Om du har frågor om Hittaut eller vill rapportera något, kontakta This is a mailto link 

 

 

Naturpasset 2021

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och innebär en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Naturpasset innebär en något större utmaning än Hittaut, men du tar ju kontrollerna i egen takt och kan välja hur många du ska ta vid respektive promenad/löprunda.

Om du gillar denna typ av utmaningar, då ska du definitivt bli medlem hos oss i OK Österåker! Här finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas och du får tillgång tlll massor av fina träningstillfällen runt om i vår vackra natur. Läs om medlemskap här.

I år erbjuder OK Österåker totalt 50 kontrollpunkter på två kartor i Domarudden och Garnsviken. Mapp med karta, informationsbrev och startkort finns att köpa i Domaruddens restaurang och hos ICA Skånsta. Försäljningspris 130 kr.

Kontrollerna sitter ute från 1 maj till 31 oktober.

Läs mer på www.naturpasset.se

Vid frågor eller rapport om saknad kontroll, kontakta Anette Lantz, This is a mailto link

Nyheter från OKÖ

2021-10-15
Vi söker fortfarande några funktionärer till Natt-SM fredag 5 november!
 
2021-08-21
Klubbstugan 26/8 kl: 18.30
 
2021-05-24
Banläggningsprogram
 
2021-03-31
Natt-SM kan tyvärr inte genomföras fredagen den 16/4 som planerat. Orsaken är naturligtvis den rådande pandemin där FHM även denna vår ser en ökande smittspridning.
 
2021-03-08
Det finns nu möjlighet att beställa kläder. Observera dock att vi behöver ha ett minsta antal om 5 st av respektive plagg för att kunna få iväg beställning. Får vi inte det så...
 
2021-01-31
Natt-SM 2020 blev ju uppskjutet på grund av pandemin, men nu får vi en ny chans 2021.
 
2021-01-24
15/2 är det dags för årsmöte digitalt, här finns kallelse, handlingarna och länk till mötet

Kalender

Kommande aktiviteter

Tävlingsanmälan - Eventor

EventorBanner178x42

Postadress:
OK Österåker - Orientering
Box 447
18426 Åkersberga

Besöksadress:
Malvavägen 42
18435 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info