Skattjakten-ett riktigt orienteringsäventyr!

  • 21 jun 2012

24 glada barn deltog i skattjakten under tre dagar på Domarudden. Deras uppdrag var att hjälpa Häxan att hitta skatten. Under lördagen nådde de sitt mål och lyckan var stor.

Lägret började den 14 juni på morgonen med ett besök från den stressade Häxan. Häxan lämnade ett brev till skattjaktsbarnen med ett uppdrag. Där stod det att Häxan behövde hjälp. Skattjaktsbarnen behövde hjälpa Häxan att hitta skatten som finns någonstans i Mörka Skogen. Häxan kunde inte själv hitta skatten då hon inte kan orientera. För att ta sig till Mörka Skogen så var alla barnen tvungna att hitta varsin skattkarta. Skattkartan har fallit i bitar och träskmonstret har tagit bitarna och gömt dem i sju silverlådor. Barnens uppdrag var nu att först hitta alla silverlådor.

 

På eftermiddagen på första dagen så mötte skattjaktsbarnen träskmonstret för första gången. Det var med skräckblandad förtjusning skattjaktsbarnen sprang och hämtade varsin kartbit. Den kartan ledde inte till Mörka Skogen utan tog oss istället till en present från Häxan. Dag ett slutade med att alla barnen fick sina skattjakts-t-shirts.

 

Dag två fortsatte vi att leta silverlådor. Vi gick en vattenbana för att titta närmare på det blå karttecknen. På vägen så låg träskmonstret och snarkade högt. Spännande var det och några av skattjaktsbarnen vågade fram och hittade en silverlåda.  Genom att göra stjärnorientering, tarzanbana och miniorientering lyckades de hitta alla silverlådor.

 

Sista dagen var det dags att sätta ihop skattkartan och hitta ingången till Mörka Skogen. Efter hamburgegrillning så var stora finalen nära. Nu gällde det bara att bevisa för häxan att de kunde orientera. Efter att ha övertygat häxan om det, var vi tvungna att göra oss redo för att gå in i Mörka Skogen och möta träskmonstret. Genom en stjärnorientering tog vi en osynlighetsdryck så att inte träskmonstret kunde se oss, ett modighetspiller som gjorde att vi vågade gå in i Mörka Skogen och slutligen ett piller som gjorde att vi inte luktade något så att träskmonstret inte kunde känna lukten av oss.

 

Vi smög in i Mörka Skogen och vi hittade skatten som var medaljer till alla barn. Lägret slutade med tårtkalas där vi firade att vi hittat skatten.

 

Bilder från Lägret!

 

Stort tack från oss ledare!

Häxan och Träskmonstret hälsar också…