25-manna - Vilken bedrift!

  • 9 okt 2012

Tack alla fantastiska medlemmar för er insats på 25-manna! Stort TACK även till Caroline och Tomas som fick ihop detta till slut. Bra kämpat! OK Österåker lyckades för första gången sedan 2001 att gå i mål med två lag! Nu är vi på G och vi ser redan fram emot nästa år!

Solen sken från en klarblå himmel och det kunde inte varit bättre väder igår när den stora stafettävlingen 25-manna gick av stapeln. Det var bara glada miner bland de ca 50 medlemmar som var på plats. Många sprang sin allra första 25-manna, några hade inte sprungit på många år och många av våra äldre ungdomar sprang en "vuxensträcka" för första gången. De gjorde det med bravur!

”Veteranerna” kämpade på att instruera förvirrade nybörjare samtidigt som de laddade inför sin egen sträcka. Lotta och Feline bredde flitigt mackor åt de tävlande utan minsta knot, ett litet campingbord hade inte varit fel, och det delades ut bananer och Festis.

Malin sprang så fort att pappa Håkan inte ens hann se henne, han stod kvar vid mål och deppade för att han trodde hon blivit varvad och fortfarande var kvar i skogen. Stefan var riktigt laddad och sugen på att utmana de unga när han fick köra omstart med 170 andra lag. Han låg länge före ”ungdomarna” men till slut blev han omsprungen.

Alexandra är glad att vi hade två lag på plats - det märks när man är många och det höjer helt klart stämningen. Vi var även duktiga på att heja vid repet i år - vi syntes!

Monique sammanfattar dagen så här:
”Jag tycker att det var en helt fantastisk dag! Det var väldigt mäktigt att se så många orienterare på samma plats och att samtidigt få känna att man är en del av det hela. Det var väldigt häftigt! Det var också så kul att se alla våra duktiga ungdomar göra så bra ifrån sig och alla verkade ha så roligt! Jag tyckte också att det var väldigt kul att se så blandade åldrar ute i skogen; barn, tonåringar, vuxna och tanter samt farbröder om vart annat. Det kändes också som om det var en väldigt positiv anda ute i skogen. Det var ingen som tvekade när det gällde att hjälpa någon annan även om den personen inte kom från samma klubb. De flesta verkade vara där för att ha kul (ja, då menar jag förstås bland oss som inte hade något med toppstriden att göra).”

Jag tror att vi är många som gärna återvänder nästa år och förhoppningsvis fyller vi två lag med råge och kan ha med oss både reserver och lagcoacher!

 

Bilder