Österåkerskavlen 2015-Tack alla funktionärer

  • 27 sep 2015

Stort tack till alla ni funktionär för allt ert arbete till Österåkerskavlen 2015! Det blev ett jättelyckat arrangemang :D

122 lag tävlande i stafetten (lika många som förra året) och 492 personer sprang medeldistansen (ca 100 fler än förra året!!!).

Segrare i stafetten var följande: D15-20 OK Ravinen, H15-20 OK Ravinen, D14 OK Södertörn, H14 Nyköpings OK, D12 Sundbybergs IK, H12 OK Ravinen 2, Inskolning OK Ravinen. Stort grattis till dem.

I medeldistansen sprang Annika Billstam in segern i D21 och Thierry Gueorgiou i H21. Annika Billstam var nöjd efter sitt lopp. Thierry Gueorgiou tyckte banan var utmanande och sa att det var otrolig att det fanns så här orörd terräng så här nära huvudstaden! Vi kan känna oss stolta över detta. En annan kändis som också var där och tävlade var Anders Gärderud som knep en 2:a plats i H65.

Annika BillstamThierry Gueorgiou

Flera kommentarer har kommit att det var roliga banor. Särskilt beröm för H21/ÖM8.

Det kom fler bilar än vad det gjort på många år, vilket gjorde att det var full fart på parkeringen. Intensivt arbete av alla inblandade och alla som sprang dit och rykte in-tack. Jag undrar fortfarande var alla bilar stod någonstans. Som William sa ”Hittade ni något stup där ni körde ner alla bilar i ;) ”. Trots hårt arbete av Urban med avdrevning på morgonen så började det prassla i buskarna och ut kom ett rådjur som fick fart och hoppade över en bil som stod parkerad. Och istället för att landa på marken landade den på motorhuvuden på en annan bil. Första reaktionen från bilägarna var ”nämen stackars rådjuret, hur gick det för den?”. Rådjuret klarade sig bra och sprang in i skogen igen:).  

”Och inte var det så lerigt heller” smsade en deltagare till mig igår. Visst hade vi tur att det var uppehåll fredag eftermiddag och lördag. Tror det var flera med mig som var nervösa efter i fredags när det var så blött och lerigt överallt. Hur ska detta gå tänkte i varje fall jag. Tack vare motorklubbens grävare, Mickes arbete, kloka beslut av funktioner att tänka om från ursprungsskissen av arenan, snitslingar och inte minst att det torkade upp otroligt snabbt under lördagen så blev det inte så lerigt.

Jag skulle även vilja ta tillfället att uppmärksamma två ungdomar som gjorde ett fantastiskt arbete under Österåkerskavlen. Stort tack till Jacob, modig 16 åring som hade huvudansvaret för att grilla och det gjorde du galant! Sedan vill jag lyfta Hanna som med sina 14 år har dokumenterat Österåkerskavlen i fantastiska bilder, tack!

Stort tack till er alla som hjälpte till så att det blev så lyckat. Alla behövdes verkligen och utan er är detta inte möjligt. Som Eleine sa att ”Österåkerkavlen är ju roligaste dagen på hela året-den kan man ju inte missa”. Jag kan inte annat än instämma! Kul att se den glädje och superkraft som vi har i klubben. Är otroligt stolt över att vara en del av OK Österåker.  

Nu lämnar jag med varm hand över stafettpinnen till Karin Åhlén som är nästa års tävlingsledare 24 september 2016. Önskar dig stort lycka till som ny tävlingsledare!

Mina tankar fortsätter förfullt att fundera på hur vi kan förbättra arrangemanget och massor av idéer kommer upp. Du kanske också har lite tankar om detta. Maila gärna feedback så att vi kan göra det ännu bättre nästa år!

Ge nu er själva en klapp på axel över vad ni åstadkommit-koppla av och njut! Gå in på facebook och frossa i bilder samt håll utkik i kanalen de närmaste veckorna.

Med Vänlig Hälsning,

Tävlingsledare Isabelle Sjöberg

Funktionärsansvarig Lotta Sjöberg