Nybörjarkurs i orientering för vuxna

  • 14 aug 2020

Fler och fler upptäcker orientering som en perfekt motionsidrott. Kart- och orienteringskunskaper kan vara bra att ha i många sammanhang, även om man inte satsar på att bli tävlingsorienterare.

Oavsett vilket syfte, eller vilka förkunskaper du har är du välkommen till sporten.

OK Österåker kör, under fem tisdagskvällar med start 25/8, en nybörjarkurs i orientering för vuxna. Den är tänkt för dig som vill ta steget utanför din vanliga löprunda och vill lära dig hantera karta och kompass. T.ex. föräldrar med barn i vår ungdomsverksamhet, trail- eller multisportaren som vill ta ett steg längre ut i naturen eller skogsälskaren som vill känna sig trygg ute i naturen på skogspromenaderna är hjärtligt välkomna!

Under kursen kommer vi att gå igenom grunderna i orientering, varvat med praktiska övningar med instruktörer i mindre grupper. Efter kursen kommer du ha en hyfsad bild över vad orientering handlar om och fått en inblick i orienteringens alla svårighetsgrader och fått lite koll på lämplig utrustning. Du skall kunna röra dig tryggt i stiglös skog mot en uppfångare. Vill du, ska du också känna dig trygg att efter kursen prova på tävlingsformen av orientering.

För vem:
Från 17 år, inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser pga Covid-19.

När:
Tisdagar 25/8 – 22/9 kl 18.30

Var:
Hackstastugan (bakom Sporthallen), Malvavägen 42, Åkersberga

Innehåll:
Teori varvat med praktik

Kostnad:
Medlemskap i OK Österåker (400 kr för enskild medlem alt. 800 kr för familj). Medlemskapet ger möjlighet att delta på klubbens träningar efter kursen. Betalningsinfo erhålls efter anmälan.

Anmälan:
info@okosteraker.se. Sista anmälningsdag fredag 21/8.


Vi följer Folkhälsomyndigheternas direktiv och all kursverksamhet hålls därför utomhus oavsett väder.