En UNIK löpträning på Norrortsleden

  • 17 sep 2008

Härmed inbjuds medlemmar i orienteringsklubbarna i Täby, Sollentuna, Upplands Väsby, Vallentuna och Österåker till ett unikt tillfälle att, samman med NCCs vägbyggare nöta asfalt.

Kom och spring på Norrortsleden och genom Löttingetunneln kvällen innan den öppnas för trafik.

Norrortsleden invigs 4/10 i sin fulla sträckning i samband med att den östra delen Täby Kyrkby–Rosenkälla öppnas. Turebergs Friidrottsklubb och Vägverket skulle ha arrangerat ett löplopp (Genomloppet) 4/10, innan vägen öppnas för trafik, men har beslutat att ställa in detta. Vi har då tagit ett initiativ och har fått med oss NCC på att ha en intern motsvarighet kvällen före, som är öppen för medlemmar i orienteringsklubbar i de berörda kommunerna – vi som har sprungit i dessa marker innan vägen tog dem i anspråk.

Samling fredag 3/10 kl 18:30, vid NCCs etablering vid Arningevägen. Vi startar gemensamt vid 19:00.

Sedan springer vi ett tag och tar en dusch och en fika efteråt. Parkering, omklädningsrum och fikarum finns. Medtag eget fika.

Beroende på hur man springer på vägen, kan det bli 4, 6, 8, 10 eller 14 km. Liksom för bilarna kommer vi att tillämpa högertrafik, så man kan få klättra över en barriär vid någon vändpunkt.

I första hand springer vi, men även andra fotbeklädnader som rullskidor och rollerblades är tillåtna. Cyklar, mm, får stanna hemma.

Då utrymmena är begränsade och vi inte tänker bygga upp ett arrangemang behöver vi ha koll på hur många vi blir. Därför önskas veta om intresse, för att eventuellt kunna öppna för fler. Men orienterare har första ”tjing”.

Anmälan senast söndag 28/9 till esbjorn.eriksson@transrail.se .

Anmälan, men ingen anmälningsavgift!

Arrangemang, men ingen arrangör!

Bara skoj!