Miniläger under Roslagshelg

  • 9 maj 2010

13 OKÖare mellan 3 och 45 år drog på miniläger 8-9 maj

Efter en hård långdistanstävling under lördagen var vi ett drygt dussin från OKÖ som inte fått nog utan drog till Norrtälje för miniläger.

Vi startade med att ockupera en Kinarestaurang där stamgästerna chockades av livliga småknattar och vrålhungriga ungdomar och vuxna som tog över stället och dessutom fördubblade dagskassan.

Efter bunkring av lördagsgodis så checkade vi in i den scoutstuga som vi bokat för övernattning och den visade sig perfekt för våra ändamål: Ett stort all-rum, ett grupprum för OL-teori, ett eget rum för killarna (av oss andra kallat heavy-gruvan) och ett precis lagom utrustat kök.

Före middagen hann vi med kartgenomgång och minibudkavle (innomhus) där Emmie och Helena körde förstasträckorna. Vid 21-tiden blev det glasskalas och därefter ytterligare ett av Stefans nyttiga teoripass innan vi stupade i madrass.

Upp med tuppen och klassisk gröt-frulle innan vi gav oss ut till TC igen. Eftersom vi förberett oss på +3° och horisontalt spöregn så blev +10° och jämnmulet en positiv överaskning! Vi gav oss ivrigt i kast med kluriga medeldistansbanor och kunde sedan avsluta helgens läger riktigt nöjda och glada.

En hel del bra resultat skrapade OKÖ ihop i helgen men framför allt hadde vi KUL och lärde oss mer om världens mest fantastiska sport!

 

VI ÄR PÅ GÅNG!

Calle, William, Mårten, Johan, Marcus, Alexandra, Linus, Helena, Emmie, Eva, Alexandra, Stefan och Kalle