10-MILA 2012 i Kvarn

  • 17 mar 2012

Förra året var en succe för oss alla i klubben, vad säger ni om att återuppta våra placeringar och finslipa dem ännu bättre i år? Då krävs det att så många som möjligt anmäler sig och ser till att kunna springa helgen 5-6 maj i Kvarn. Killar anmäler sig till Tomas A, ungdomar till Kalle/Niklas och damer till Alexandra.

Nedan ser ni hur det gick förra året...

 

1. Stefan, gjorde en bra start och höll sig kring 3,5min efter täten ute på banan. Väl i mål bara 5,54min efter täten på en fin 115. En start som är gav oss en bra possition.

2. Pontus, lyckades inte riktigt denna dag då han gjorde några missar i skogen.

3. Penok, var i bra slag men missade även han lite på några kontroller. laget låg nu på en 143 plats.

4. Tomas, levde inte alls upp till sin nivå denna dag och tappade mycket tid på täten. Han missade inte mycket men sa att han var seg i löpningen.

5. Kalle, var grymt taggad vid växling och gick som en gasell i skogen. Vi höll oss nu kring den planerade 150 platsen.

6 Niklas, var precis som Tomas seg i kroppen men kämpade lika väl ända in i mål.

7. Elias, sprang å frös då de andra sprang så sakta. Men han försökte dra ifrån men det slutade ofta i att han missade lite och så var de andra ikapp igen. Med rätt sällskap hade Elias kunnat plocka riktigt många platser då han är så löpstark.

8. HP, tog en tuff stäcka och gjorde inte laget besvikna inte. Mannen levde upp till sin kapasitet och levererade på bästa sätt. Laget låg nu på en 145 plats.

9. Tobias A, vår yngsta löpare löpte riktigt bra och plockade nu 10 platser och sprang in som 135.

10. Tobias S, fick tyvärr springa i omstarten då vi missade repet med ca 10min. Men Tobias gjorde ett bra lopp ändå och gav oss en slutlig placering på 132.

 

Uk vill tacka hela laget med sina hjärtan för att ni höll en god moral genom hela tävlingen och visade klubben att vi fortfarande kan leverera trotts en rätt hög medelålder. 132:a platsen är den bästa sedan 1999 då OKÖ blev 115. Nästa år siktar vi på att slå vår placering detta år.

 

OK Österåkers Damlag I 10-mila 2011

 

Inte sedan 2004 har OK Österåker haft ett fullföljande damlag på 10-mila, vilket gjorde vårt mål ganska självklart:

Vi skall ha roligt och njuta av atmosfären och kämpa för laget att komma runt och för att klubben ska få ett resultat!

 

Det kanske inte låter så utmanande…. ;-)

 

Men med tanke på att vi är få som överhuvudtaget har rutin på att springa en elitkavle, som 10-mila faktiskt är, och få som har rutin på att springa svarta banor, så var detta mål tillräckligt stretchat.

 

Laget som fick representera Österåker var följande:

 

1.a str Alexandra Svanström 7,1 km

2.a str Marie Strand 5,5 km

3.e str Jenny Ekström 4,8 km

4.e str Eva Persson 7,3 km

5.e str Caroline Westbom 9,5 km (5,5*)

 

Vi hade tufft att hålla jämna steg med Tampereen Pyrintö, Lidingö och Domnarvet men jag lovar att vi kämpade minst lika bra som dem!

 

Vi landade på en 299.e plats och klarade således 300 strecket precis!

Värt att nämna är att Jenny fick till ett topp lopp och sprang ca 10-15 minuter snabbare än vad Kalle och Stefan hade räknat med och Eva vann över banläggaren genom att klara av den tuffa 4.e sträckan och kämpade bäst av alla!

 

Nu är vi ett entusiastiskt gäng som kommer köra regelbundna teknikövningar under året så målet till nästa år vågar vi nog redan nu säga blir att komma bland de 200 :-)

 

Vi ses i skogen!

Damerna genom UK , Alexandra

 

Ungdomarna kämpade väl och ställde upp med två lag, men hade tyvärr inga löpare på den sista långa, svåra sträckan. Till nästa år är alla ett år äldre och många erfarenheter rikare!

 

Fler resultat hittar du på 10-milas webbplats:

http://www.10mila.se/2011/index.asp?page=899&avd=22&lang=0