Påskläger i Bergkulla

  • 14 apr 2012

Påsklägret 2012 är nu av klarat! Vi blev 40 personer som var på lägret och sprang tre tävlingar och hade en rolig femkamp tillsammans.

Lägret började med en snöig resa på fredagseftermiddagen ner till Nais klubbstuga, Bergkulla, som ligger en bit utanför Norrköping. När alla kommit på plats och vi ätit en god middag så drog den spännande femkampen igång. I den första grenen fick alla öva på en något annorlunda stämplingsteknik. Det blev en glad stämning när alla skulle försöka stämpla SI-pinnen med hjälp av ett långt snöre i SI-enheten.

 

Efter en natts sömn så var det dags att åka på lägrets första tävling, Finspångsorientering. Det var en väldigt blöt terräng med många sankmarker och dessutom låg det snö kvar på marken vilket gjorde att stigarna var svåra att se. Efter en tuff dag i skogen åkte vi tillbaka till Bergkulla och bastade. Sedan fortsatte femkampen med små stationer där lagen fick öva på att kasta orienteringsskärmar, komma på karttecken och orienteringsprylar. När vi hade fått lite mat i magen så hade en påskhare kommit till Bergkulla. Påskharen hade fjädrar på sig som hade lossnat. Vår uppgift var då att följa fjädrarna för att hitta påskharen. När vi följt fjädrarna genom skogen så upptäckte vi att påskharen hade lämnat ett påskägg till alla som var på lägret. Efter en del godisätande så var det dags att krypa i säng.

 

Påskdagen började med att vi gjorde klart femkampen, lagen fick fortsätta göra de stationer som de inte gjort på kvällen innan. Sedan stod Kolmårdsdubblen på programmet. Medeldistanstävling. Det var inte lika blött och inte lika mycket snö som på påskaftonen dessutom tittade solen fram. Känslan var att det gick bättre för de flesta den här dagen. Efter tävlingen så åt vi middag och sedan var det dags för upplösningen av femkampen. En stafett i närområdet runt huset. Alla gav allt för att hitta bokstäverna till det magiska ordet. Det hela slutade med en prisutdelning där priset var ett påskägg, precis som det magiska ordet var.

 

Lägret avslutades med Kolmårdskavlen på annandagspåsk där vi hade flera lag, ett H12, ett D12, ett H14 och fem Öppna lag. Alla gjorde en strålande insats, även om benen var trötta efter två dagars tävlande. Det var en härlig stämning under hela kavlen.  Ett trött men glatt gäng lämnade Norrköping och åkte hem till Åkersberga igen.

 

Vi ses nästa Påsk!

OMG